×

Microtoommessen

Jaar/Periode

1900-1960

Maker

DIVERS

Land

Verenigd Koninkrijk, Duitsland

Signering

MADE AND GROUND IN / SHEFFIELD ENGLAND // SLEE / LONDON // F. Kooyman &  Zns. / Instrumentmakers // W. WALL

Categorie

Attributen microscopie

Subcategorie

Microtomen

Herkomst

J.A. l’Amie en zoon, Alphen aan den Rijn (vorige eigenaar)

Inventarisnummer

SM 140

Beschrijving

25 stuks microtoommessen met de volgende kenmerken:
(1) driehoekig mes, type C, 15.5 cm lang, met handgreep. Gesigneerd met een S en een I en een kroontje (mogelijk Sartorius).
(2) driehoekig mes, type C, 15.5 cm lang, met handgreep (het kunststof of hout van de greep ontbreekt). Gesigneerd met een S en een I en een kroontje (mogelijk Sartorius).
(3) driehoekig mes, type C, 16 cm lang. Gesigneerd met een S en een I en een kroontje (mogelijk Sartorius). Voorzien van een steel waarop een losse greep geplaatst kan worden.
(4) driehoekig mes, type C, 17 cm lang. Gesigneerd met een S en een I en een kroontje (mogelijk Sartorius).
(5) driehoekig profiel, type C, 24 cm lang. Gesigneerd met een S en een I en een kroontje (mogelijk Sartorius). Voorzien van een steel waarop een losse greep op geplaatst kan worden.
(6) driehoekig profiel, ongesigneerd, gemerkt met een ‘C’,  17 cm lang.
(7) driehoekig profiel, ongesigneerd, gemerkt met een ‘C’,  17 cm lang.
(8) Signering: MADE AND GROUND IN / SHEFFIELD ENGLAND. Verhandeld door SLEE / LONDON. Lengte snijvlak 10 cm, met handgreep.
(9) in met fluweel bekleed kistje, gesigneerd ‘Walb’. Het mes heeft één recht en één hol profiel, lengte 14.5 cm. Met houten handgreep.
(10) driehoekig profiel, type C, lengte van het snijvlak 8 cm. Gesigneerd : WILH WALB. In het doosje zit een etiket in schrijfletter. Wilh Walb, Nachf(olger) Heidelberg.

Zie ook: SM 156.